Ο συνεργάτης σας στη μετάφραση
dictum

H Ιταλική γλώσσα και η μετάφρασή της

Η Iταλική γλώσσα

Τα Iταλικά είναι λατινογενής γλώσσα, άμεση διάδοχος της διαλέκτου της Φλωρεντίας, ανήκει στην οικογένεια των ινδοευρωπαϊκών γλωσσών και ομιλείται από περίπου 75 εκατομμύρια ανθρώπους κυρίως στην Ιταλία, ενώ επιπλέον ομιλείται από 130-150 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Η 'Επίσημη Ιταλική' συνυπάρχει στην Ιταλία μαζί με ένα μεγάλο αριθμό από ιδιώματα νέο-λατινικά που εμφανίζει η Ιταλική γλώσσα και τοπικές διαφοροποιήσεις, εξαιτίας της επίδρασης που ασκούν πάνω της οι τοπικές διάλεκτοι.

Όπως πολλές γλώσσες που γράφονται με το Λατινικό αλφάβητο, τα Ιταλικά έχουν διπλά σύμφωνα. Ωστόσο, αντίθετα με, για παράδειγμα, τα Γαλλικά και τα Ισπανικά, τα διπλά σύμφωνα προφέρονται ως μακρά στα Ιταλικά. Από τις Ρομανικές γλώσσες τα Ιταλικά θεωρούνται γενικά πως είναι η γλώσσα με την πιο στενή ομοιότητα με τα Λατινικά υπό όρους λεξιλογίου, αν και τα Ρουμανικά συντηρούν πιο στενά τη γραμματική των Κλασικών Λατινικών και τα Σαρδηνιακά είναι τα πιο συντηρητικά υπό όρους φωνολογίας.

Στην Ελβετία τα Ιταλικά είναι μια από τις τέσσερις επίσημες γλώσσες και απαντάται περισσότερο στα Ελβετικά καντόνια του Γκριτζιόνε και του Τιτσίνο. Είναι επίσης επίσημη γλώσσα του Σαν Μαρίνο, όπως και βασική γλώσσα του κράτους του Βατικανού.

Eίναι η γλώσσα μιας υψηλά τεχνολογικής και βιομηχανικής χώρας (5η στον κόσμο και μέλος των G7), και με ηγετική θέση παγκοσμίως σε τομείς όπως γεωργία, βαριά βιομηχανία, τουρισμός, μόδα, τέχνες).

Η Ιταλία αποτελεί την 7η παγκόσμια οικονομική δύναμη. Το συγκριτικό πλεονέκτημά της είναι η βιομηχανία, ειδικότερα δε οι μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις που ειδικεύονται σε παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και σχεδίου. Το Made in Italy παραμένει ως σήμερα εγγύηση ποιότητας και υψηλών στάνταρ.

Η Ιταλία κατατάσσεται πλέον δεύτερη μεταξύ των κυριότερων εμπορικών εταίρων της Ελλάδας. Είναι η δεύτερη χώρα προορισμού ελληνικών προϊόντων με ποσοστό συμμετοχής 11,2% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών. (πηγή: ΕΣΥΕ)

Η ιταλική παρουσία συμβάλει στην οικονομία της Ελλάδας. Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, για την περίοδο 2004-2007, οι ακαθάριστες εισροές ξένων άμεσων επενδύσεων από την Ιταλία ανήλθαν σε 959εκ €. σε τομείς όπως: ενεργειακός τομέας, τουριστικός τομέας, σιδηρουργία κλάδος γαλακτοκομικών, ζυμαρικών και τροφίμων, κατασκευές, ναυπηγία, φυσικό αέριο, ναυτιλιακά, τηλεπικοινωνίες. Σύμφωνα με τελευταίες εκτιμήσεις της Τραπέζης της Ελλάδος, η Ιταλία βρίσκεται στην ένατη θέση μεταξύ των ξένων επενδυτών στην Ελλάδα, με επενδύσεις της τάξης των 901 εκατ.ευρώ και μερίδιο 3,3% επί των συνολικών επενδύσεων για το 2009.

Στοιχεία των τελευταίων 3 ετών κατατάσσουν την Ιταλία ως 10η εξαγωγική χώρα παγκοσμίως. Σημειώνεται ότι το Μιλάνο θα φιλοξενήσει την EXPO 2015, μετά την ψηφοφορία που έλαβε χώρα στο Παρίσι στις 31.3.2008.

Παράλληλα η Ιταλία είναι η πατρίδα της όπερας και κατέχει μια πολύ σημαντική πρωτιά. Η ιταλική γλώσσα είναι lingua franca σε ένα πολύ συγκεκριμένο τομέα: σ'αυτόν της κλασσικής μουσικής που εδώ και αιώνες ενώνει μουσικούς και συνθέτες από ολόκληρο τον κόσμο. Είναι σχεδόν αδύνατο να μεταφραστούν ή έστω να αποδοθούν ικανοποιητικά όροι όπως: Andante con moto, larghetto, crescendo, pizzicato, adagissimo, maestoso, adagio un poco mosso

Πέρα από μεγέθη, ιστορία και αριθμούς η ιταλική είναι η γλώσσα που αγαπάμε για τη μουσικότητά της, τις εικόνες, τις μελωδίες, το πάθος και την ζωντάνια της.

Μετάφραση από και προς τα ιταλικά

Η Iταλική γλώσσα είναι μια από τις τέσσερις βασικές γλώσσες στις οποίες ειδικεύεται η Ellogos.

Αντί να σας προσφέρουμε υπηρεσίες σε 120 γλώσσες, έχουμε επιλέξει μια μικρή ομάδα γλωσσών και έχουμε επικεντρωθεί στην αξιοπιστία και την ακρίβεια, προσφέροντας υψηλή ποιότητα, εξατομικευμένη εξυπηρέτηση και γρήγορες παραδόσεις.

Είτε πρόκειται για ιταλικά σε ελληνικά ή ελληνικά σε ιταλικά, ή οποιοδήποτε άλλο ζεύγος γλωσσών στις οποίες ειδικευόμαστε, όλοι οι συνεργάτες της Ellogos διαθέτουν πανεπιστημιακούς τίτλους και εξειδίκευση σε συνδυασμό με πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία. Όλοι οι μεταφραστές μας εργάζονται προς την μητρική τους γλώσσα.

Τα ελληνικά μάρμαρα:

"I was made to be ridden by heroes
- Iam Greek and i want to go Home:"

Marmi di Acropoli

Εκστρατεία του Άρη Καλογερόπουλου για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.

Σύνδεσμοι:

Στοιχεία επικοινωνίας

Βασιλικών 50 Αθήνα, ΤΚ: 10442
Tηλ: +30 210 5131479
Fax: +30 210 5127822
Κιν: +30 6947 634929
Email: info@ellogos.com
Skype: ellogos_skype

sep2

Πελάτες που μας εμπιστεύονται

Πελάτες

© Copyright 2000-2016 | Designed by George Koutsantonis